Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 09:00 - 14:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00

Τηλ. επικοινωνίας: 2892029569 & 6939389584

Σωστή επιλογή ακουστικών για κινητά

iFixit4u - Επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών > Our news > Κινητά - Tablet - iPhone > Σωστή επιλογή ακουστικών για κινητά
Σωστή επιλογή ακουστικών για κινητά

Επιλογή ακουστικών για κινητά.

Ακουστικά ψείρες
Ίσως η πιο διαδεδομένη κατηγορία ακουστικών είναι οι “ψείρες”, τα ακουστικά δηλαδή που διακρίνονται για το μικρό τους μέγεθος, το ελάχιστο βάρος και τη φορητότητά τους. Πολλά από αυτά μάλιστα διαθέτουν πλήκτρα ελέγχου της μουσικής, αλλά και μικρόφωνο για να χρησιμοποιηθούν ως hands free.

Χωρίζονται με τη σειρά τους σε δύο κατηγορίες: τα in-ear και τα earbuds, με τη διαφορά να έγκειται στον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στο αυτί και στη δυνατότητα αποκλεισμού των εξωτερικών θορύβων.

Μεγάλα ακουστικά
Για τους απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής, η επιλογή μεγάλων ακουστικών είναι μονόδρομος, ασχέτως των σχολίων που πιθανόν να εισπράξετε όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο αφού η χρήση τους δεν είναι διαδεδομένη. Τα πολλά dB και το μεγαλύτερο εύρος ηχητικού σήματος που παρέχουν τα περισσότερα ακουστικά αυτής της κατηγορίας, είναι εγγύηση για καθαρό ήχο σε μεσαίο και υψηλό εύρος συχνοτήτων και δυνατό μπάσο, ανάλογα πάντα με το μοντέλο.

Βέβαια, μειονέκτημα παραμένει η όχι τόσο εύκολη φορητότητά τους, αν και πολλές εταιρείες κάνουν σημαντική προσπάθεια να μειώσουν τον όγκο τους κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, η πολύωρη χρήση κατά πάσα πιθανότητα θα σας κουράσει, ειδικά αν στο περιβάλλον επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ακύρωση Θορύβου (noise cancellation) και Απομόνωση Θορύβου (noise isolation)
Εάν σας απασχολούν οι εξωτερικοί θόρυβοι κατά την ακρόαση της μουσικής σας, στην αγορά θα βρείτε ακουστικά τα οποία διαθέτουν σύστημα ακύρωσης θορύβου ή ορισμένα τα οποία αναφέρουν ότι απομονώνουν πλήρως το θόρυβο. Οι δύο αυτές τεχνολογίες δεν είναι ίδιες, αφού κατά την ακύρωση θορύβου, η οποία είναι και η πιο αποτελεσματική, τα ακουστικά «φιλτράρουν» τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς θορύβους με το να εκπέμπουν ήχο στον ίδιο τόνο.

Από την άλλη, στην περίπτωση της απομόνωσης θορύβου, τα ακουστικά που διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα καλύπτουν εντελώς το αυτί, αποκλείοντας με φυσικό τρόπο τον εξωτερικό ήχο στο να εισέλθει στο εσωτερικό, συνήθως με κάποια επέκταση στο σχεδιασμό τους.

Ασύρματα ακουστικά
Η ασύρματη τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα ακουστικά, αφού προσφέρει σημαντικά πιο άνετη χρήση, χωρίς να υπάρχει καλώδιο, το οποίο περιορίζει άλλωστε σημαντικά και τις κινήσεις σας.

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς η μετάδοση του ήχου στη συντριπτική πλειοψηφία αντίστοιχων προτάσεων γίνεται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, η οποία εξαιτίας των τεχνικών περιορισμών της, δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια ποιότητα ήχου με τα ενσύρματα ακουστικά. Στα ασύρματα ακουστικά η μετάδοση του ήχου γίνεται με τη χρήση αλγορίθμων συμπίεσης που οδηγούν σε απώλεια ποιότητας ήχου, με την τελευταία πρόταση του aptX Bluetooth codec που βρίσκουμε σε πολλά νέα μοντέλα ασύρματων ακουστικών, να πετυχαίνει μια βελτίωση της κατάστασης.

Gaming ακουστικά
Πόσοι από εμάς δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακουστικά για να απολαύσουμε καλύτερα τη μουσική, τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς που συνοδεύουν συνήθως ένα βιντεοπαιχνίδι, χωρίς να ενοχλούμε τον περίγυρο μας;

Οι εταιρείες τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει στην κυκλοφορία εξελιγμένων gaming ακουστικών, τα οποία φέρνουν την όσο το δυνατόν καλύτερη ηχητική εμπειρία του παιχνιδιού, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς gamers. Τα ακουστικά αυτής της κατηγορίας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγάλα σε μέγεθος και καλύπτουν το αυτί (over-the-ear), ενώ διαθέτουν και μικρόφωνο το οποίο επιτρέπει τη συνομιλία με άλλους gamers κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που είναι απαραίτητο για όσους παίζουν παιχνίδια πρώτου προσώπου και όχι μόνο.

Open chat
Hello
Can we help you?